رفع مسدودی حساب

رفع مسدودی حساب

رفع مسدودی حساب بعد از مسدود شدن حساب، از طرف ارگان ها و مراجع قضایی و غیر قضایی پروسه ای پیچیده و زمان بر است . مسدودی حساب باعث می شود دسترسی به آن حساب به طور کل محدود شده و امکان استفاده از کارت‌ متصل به حساب هم وجود ندارد . مسدودی حساب بانکی به معنی بلوکه شدن پولی است که در یک حساب بانکی نگهداری می شود. به عبارت دیگر، صاحب حساب بانکی امکان استفاده و برداشت پول خود را نداشته و حتی نمی تواند آن را به حساب دیگری انتقال دهد. مسدودی حساب معمولا افراد را نگران و مضطرب می‌کند؛.اما اگر شما هم با انواع روش رفع مسدودی حساب بانکی آشنا باشید، می توانید این کار را در کوتاه ترین زمان ممکن انجام داده و بدون هیچ دردسری به حساب خود دسترسی داشته باشید.

نحوه رفع مسدودی حساب 

نحوه رفع مسدودی حساب با توجه به اینکه حساب از چه طریقی و حسب دستور چه ارگان و مرجعی مسدود شده است متفاوت خواهد بود . این موضوع گاهی ناشی از شکایت یک شخص و گاهی در اثر شکایت بانک یا مراکز مالی مختلف است. علاوه بر اینکه دستور مسدودی حساب بانکی توسط مراجع قضایی صادر می شود، رفع مسدودی حساب نیز تنها با دستور مراجع قضایی امکان پذیر است. در واقع، همه افرادی که حساب آنها مسدود می شود ابتدا باید علت آن را از شعبه بانکی که در آن حساب دارند جویا شده و سپس برای رفع آن از طریق مراجع مربوطه اقدام کنند در زیر برخی نهادها و مراجعی که می توانند حسابهای بانکی را مسدود کنند بر می شماریم

  1. دستور مقام قضایی 
  2. بانک مرکزی ایران
  3. سازمان امور مالیاتی
  4. پلیس فتا 
  5. اداره ثبت 
  6. شورای حل اختلاف 

اقدامات لازم برای رفع مسدودی حساب 

  •  گام اول :  پیگیری علت مسدودی حساب بانکی

در قدم اول باید علت مسدودی حساب بانکی خود را بیابید. برای این منظور،  به بانک مورد نظر مراجعه و علت مسدودی حساب بانکی خود را از بانک درخواست کنید . بعد از یافتن علت مسدودی حساب می توانید برای رفع مسدودی حساب بانکی خود اقدام کنید. بنابراین به منظور رفع مسدودی حساب ابتدا باید علت آن را مشخص کرد ، زیرا مسدودی حساب به هر علتی که باشد، راه‌ حل آن متفاوت خواهد بود. برای مثال در صورتی که حساب با شکایت یک فرد حقیقی مسدود شده باشد، ابتدا باید رضایت آن شخص جلب شود و تنها در این صورت رفع مسدودی حساب امکان پذیر است.

  • گام دوم : مراجعه به ارگان یا مرجع قضایی دستور دهنده 

در قدم بعدی بعد از مشخص شدن مرجع مسدود کننده حساب باید برای کسب اطلاعات دقیق و رفع مسدودی حساب به آن مرجع مراجعه کرد . و بعد از مشخص شدن دقیق علت مسدودی که معمولا به دلیلی بدهی می باشد نسبت به پرداخت بدهی و یا اخذ رضایت شاکی خصوصی اقدام نمود .

دلایل مسدودی حساب 

  • دستور مراجع قضایی

گاهی مسدودی حساب بانکی به دلیل دستور مراجع قضایی اتفاق می افتد. این موضوع رایج ترین دلیل مسدودی حساب بانکی اشخاص است. درصورتی که فرد، یک شاکی مرتبط با مسائل مالی در مراجع قضایی داشته باشد، دستور مسدود شدن حساب او به بانک ارائه می شود. مسدود شدن حساب در این شرایط تا روشن شدن تکلیف شکایت و صدور حکم نهایی دادگاه ادامه پیدا می‌کند. راه حل رفع مسدودی در این حالت دریافت رضایت شاکی و مرجع قضایی مربوطه است.

  • شورای حل اختلاف

در مواردی ممکن است علت مسدودی حساب بانکی شما، دستوری ازطرف شورای حل اختلاف باشد. در این حالت، زمانی که شکایتی در شورای حل اختلاف باعث انسداد حساب بانکی شده باشد، فرایند رفع مسدودی حساب مشابه به روش رفع مسدودی حساب در مراجع قضایی است. در واقع، توقیف حساب به دلیل شکایت یک فرد و در میان بودن منفعت شخص دیگری انجام شده و تا زمانی که تکلیف پرونده مشخص نشود، رفع مسدودی حساب هم امکان پذیر نخواهد بود.

  • مسدودی حساب بانکی به دستور سازمان امور مالیاتی

در صورت عدم پرداخت بدهی مالیاتی توسط افراد حقیقی و حقوقی، حساب‌های آن ها به صورت سیستمی و برخط (آنلاین) مسدود و مبلغ بدهی از حساب فرد کسر و به حساب سازمان امور مالیاتی واریز خواهد شد.

این اقدام بر اساس قوانین بودجه سال ۱۴۰۳ صورت می‌گیرد و پس از شناسایی افراد بدهکار مالیاتی و یا مودیان مالیاتی که اقدام به ثبت نام  نکرده اند، مسدودی حساب‌های آن‌ها انجام و تا جبران بدهی‌های مالیاتی، قطعی می‌گردد.

  • دستور پلیس فتا

از دیگر دلایل مسدود شدن حساب بانکی «دستور پلیس فتا» را می توان نام برد. در صورتی که، از اطلاعات حساب فرد برای جرایم کلاهبرداری اینترنتی و «فیشینگ»و  دیگر جرایم رایانه ای  استفاده شود یا اطلاعات حساب شما به دست شخص دیگری افتاده و او به «صورت اینترنتی» قصد برداشت وجه از حساب شما را داشته باشد، اما رمز کارت را به طور مکرر اشتباه بزند، حساب از سمت پلیس فتا مسدود خواهد شد.

نکته‌ دیگر اینکه اگر مراجع قضایی دستور مسدودی حساب بانکی را صادر کنند، این دستور به پلیس فتا هم ارائه شده و تا زمانی که قوه قضاییه برای رفع مسدودی آن دستور جدیدی صادر نکند، پلیس فتا اقدامی در جهت رفع مسدودی حساب بانکی مورد نظر نخواهد کرد.

  • ضمانت وام

از دیگر دلایل رایج مسدود شدن حساب های بانکی، می توان به ضمانت وام اشاره کرد. در صورتی که ضامن شخصی شوید تا وام بگیرد و او به تعهداتی که در قبال بانک دارد عمل نکند، حساب شما مسدود خواهد شد. این تعهدات پرداخت به موقع اقساط وام هستند و معمولا بعد از چند بار هشدار بانک به وام گیرنده و ضامن وی، حساب ضامن مسدود می شود. رفع مسدودی حساب اگر به این علت باشد تنها در صورتی امکان‌پذیر است که وام گیرنده تعهدات خود را عمل کرده و طلب خود را نزد بانک وصول کند.

  • چک برگشتی

از دیگر دلایل رایج مسدودی حساب بانکی، می توان به صدور چک های بلامحل اشاره کرد . بسیاری از افراد بدون توجه به لزوم پاس شدن به موقع چک، خرید خود را به صورت اقساطی و با کمک چک انجام می دهند. اگر در زمان وصول چک، مبلغ آن در حساب موجود نباشد دارنده چک می تواند اقدام به شکایت کیفری از چک بلامحل نماید و تمامی حساب های شخص صادر کننده چک  را مسدود نماید و بسته به تکرار این موضوع، تا مدت زمان مشخصی رفع  مسدودی امکان پذیر نخواهد بود.

  • دستور اداره ثبت

در بعضی موارد مسدودی حساب بانکی به دلیل دستور اداره ثبت اتفاق می افتد. مثال این موضوع درخواست مهریه است. در صورتی که زوجه برای مهریه خود اقدام کند ابتدا اموال زوج توقیف شده و حساب او مسدود می شود. این مسدودی تا مشخص شدن پرونده مهریه ادامه پیدا می‌کند و تنها درصورتی رفع خواهد شد که زوجه شکایت خود را پس بگیرد.

رفع مسدودی حساب از طریق پلیس فتا

افرادی که به دلیل کلاهبرداری هایی نظیر فیشینگ، حساب آنها مسدود شده یا شکایتی در پلیس فتا باعث مسدودی حساب آن‌ها شده باشد، برای رفع مسدودی باید از طریق خود این مرکز اقدام به درخواست رفع مسدودی حساب بانکی خود کنند. برای رفع مسدودی حسابی که از طریق پلیس فتا مسدود شده است، می توانید به مرکز پلیس فتا مراجعه و پیگیر رفع مسدودی حساب بانکی خود شوید.

رفع مسدودی حساب بانکی در مورد چک برگشتی

در صورتی که مسدودی حساب بانکی به دلیل چک برگشتی اتفاق افتاده باشد، رفع مسدودی حساب با تعیین تکلیف و مشخص شدن وضعیت چک یا چک ها امکان پذیر خواهد بود.

 شرایط رفع مسدودی حساب بانکی، زمانی که علت آن چک برگشتی باشد، به صورت زیر است:

  • در صورتی که علت مسدودی حساب بانکی کسری مبلغ چک باشد کافی است کسری را جبران کنید تا شرایط رفع مسدودی فراهم شود.
  • اگر صادر کننده چک برگشتی، لاشه چک را به بانک بازگرداند رفع مسدودی سرعت پیدا خواهد کرد.
  • رضایت نامه محضری از فردی که چک در اختیار اوست مبنی بر اینکه شکایتی بابت نبود مبلغ در حساب ندارد، روشی دیگر برای رفع مسدودی حساب بانکی است.
  • از دیگر شرایط رفع مسدودی حساب در شرایط چک برگشتی می‌توان به دریافت نامه از مراجع قضایی اشاره کرد. این در حالی است که فرد بتواند ثابت کند عملیات مربوط به چک به اتمام رسیده است.
  • اثبات عدم بدهکاری از طریق مراجع قضایی دیگر راهی است که می‌توان از طریق آن برای رفع مسدودی حساب بانکی اقدام کرد.
  • در صورتی که، هیچ اقدامی برای رفع مسدودی حساب بانکی به علت چک برگشتی انجام نشود، بعد از ۳ سال حساب رفع مسدودی خواهد شد؛ البته این در شرایطی است که در طول این سه سال هیچ شکایتی در مورد مبلغ چک برگشتی به مراجع قضایی ارائه نشود.

خدمات تخصصی موسسه حقوقی آبان 

النهایه با عنایت به حجم و پیچیدگی دعاوی حقوقی ، صرف مطالعه مطالب تقدیمی راهگشای حل مشکلات حقوقی اصحاب دعوا نمی باشد. لذا در جهت تسهیل اقدامات حقوقی و ممانعت از تضییع حقوق ، بهره مندی از خدمات وکیل متخصص برحسب نوع دعوا ، امری لازم و غیر قابل اجتناب است.

بر همین اساس موسسه حقوقی آبان با بهره مندی از وکلای متخصص در هر بخش ، آمادگی کامل خود را جهت ارائه جامع ترین خدمات حقوقی اعلام می نماید.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

مقالات مرتبط

keyboard_arrow_up