ابطال ثبت علامت تجاری یا برند 

ابطال ثبت علامت تجاری یا برند 

ابطال ثبت علامت تجاری یا برند در مرحله بعد از قبول ثبت اظهارنامه علامت تجاری و صدور گواهی ‌نامه ثبت علامت تجاری بنام متقاضی قابل طرح است. و تا قبل از این مرحله خواسته ابطال درخواست ثبت علامت تجاری می بایست مطرح گردد. که در صلاحیت اولیه کمیسیون ماده 170 قانون ثبت اختراعات ، طرح های صنعتی و علائم تجاری قابل رسیدگی است. لکن رسیدگی به دعوای ابطال ثبت علامت تجاری یا برند در صلاحیت ذاتی دادگاه ویژه حقوقی مستقر در شهر تهران است. که هر دو دعوا اشتباها در قالب دعوای ابطال علامت تجاری مطرح می گردد. 

جهات ابطال ثبت علامت تجاری یا برند 

  1. ادعای تشابه علامت تجاری یا برند ثبت شده با علامت تجاری یا برند متقاضی
  2. ادعای استفاده سابق خواهان از علامت تجاری یا برند ثبت شده 
  3. انقضای فرجه مقرر قانونی مقرر در ماده 41 قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری و عدم استفاده از علامت تجاری یا برند توسط مالک یا شخص مجاز از سوی وی

مدارک لازم جهت ابطال ثبت علامت تجاری یا برند 

  1. گواهی اداره ثبت شرکت‌ها و مالکیت صنعتی ، مبنی بر رد تقاضای ثبت علامتی که ابطال آن درخواست شده است.
  2. اصل یا رونوشت گواهی شده کلیه اسناد مثبت ادعای معترض
  3. مدارک مثبت سمت مدیر یا مدیران شرکت جهت احراز اختیار طرح دعوا و وکالت ‌نامه ، درصورتی ‌که دادخواست به ‌وسیله وکیل ثبت می شود.

شرایط ابطال ثبت علامت تجاری یا برند 

  1. ثبت علامت توسط مالک
  2. اثبات یکی از جهات ابطال ثبت علامت تجاری اعم از تشابه علامت مورد اعتراض با علامت تجاری خواهان یا سبق استفاده یا انقضای فرجه قانونی جهت استفاده از علامت تجاری یا برند 
  3. ارائه دلایل جهت اثبات عدم استفاده از علامت تجاری یا برند در فرجه مقرر قانونی از سوی مالک یا شخص مجاز از سوی مالک از سوی خواهان

نکات کاربردی :

  1. ثبت علامت تجاری در ایران اختیاری است، مگر در مواردی که دولت آن را الزامی بداند. مدت اعتبار علامت، ۱۰ سال از تاریخ ثبت و هر ۱۰ سال با پرداخت هزینه مربوطه ، قابل تمدید است. حق استفاده انحصاری از علامت تجاری، ویژه کسی است که آن را ثبت کرده است. با این حال این علامت قابل نقل و انتقال به دیگری است.
  2. به مجرد تسلیم اظهارنامه تقاضای ثبت علامت تجاری در اداره مالکیت صنعتی، هر ذینفع می تواند از دادگاه خاص ( شعب خاص دادگاه عمومی تهران ) ابطال ثبت علامت را درخواست نماید.
  3. ابطال علامت تجاری به این معنای آن است که گواهینامه ثبت علامت باطل شود. ابطال آن نیاز به تقدیم دادخواست دارد.
  4. لازم به ذکر است ابطال ثبت برند می تواند در خصوص برخی از طبقات کالاها و یا محصولات آن باشد.

نحوه طرح دعوای ابطال ثبت علامت تجاری یا برند در مرجع قضایی

مقدمات طرح دعوا بنا به جهت ادعایی خواهان متفاوت است. چنانچه خواهان سابق بر این نسبت به ثبت علامت تجاری اقدام نموده باشد. می تواند با ضمیمه نمودن گواهینامه ثبت آن نسبت به ثبت دادخواست اقدام نماید. 

حال اگر خواهان بنا به انقضای فرجه مقرر قانونی مصرحه در ماده 41 قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری بنای بر طرح دعوای ابطال ثبت علامت تجاری را داشته باشد، ابتدائا می بایست با مراجعه به اداره مالکیت های صنعتی نسبت به ثبت تقاضای علامت تجاری یا برند مورد نظر خود اقدام نماید و با فرض رد شدن تقاضا و عدم پذیرش اعتراض در کمیسیون ماده 170 قانون ثبت اختراعات ، طرح های صنعتی و علائم تجاری با مراجعه به یکی از دفاتر خدمات قضایی نسبت به طرح دعوا به طرفیت مالک علامت تجاری و اداره ثبت علائم تجاری با خواسته ابطال و لغو ثبت علامت تجاری با ذکر شماره ثبت و ذکر طبقه مورد درخواست به عنوان مثال طبقه 30 و 39  به همراه الزام اداره ثبت علائم تجاری به ثبت اظهارنامه ارسالی خود با ذکر شماره ثبت آن اقدام نماید.

با توجه به اینکه متقاضی ابطال ثبت علامت تجاری در مقام خواهان موظف به اثبات جهات قانونی مصرحه در ماده 41 قانون ثبت اختراعات ، طرح های صنعتی و علائم تجاری مصوب 1386/08/07 است. لذا انجام تامین دلیل جهت ارجاع امر به کارشناس ذی صلاح از سوی شورای حل اختلاف و یا درخواست اخذ استعلام از واحد صنفی و اداره مالیاتی و ارجاع امر به کارشناسی از دادگاه ، امکان اثبات و احراز حدود و ثغور فعالیت صاحب علامت تجاری یا شخص مجاز استفاده کننده را فراهم می نماید. 

اعتراض به رای ابطال ثبت علامت تجاری یا برند

به موجب ذیل ماده 59 قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری ، پذیرش یا رد دعوای ابطال علامت تجاری یا برند با رعایت مقررات آئین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی قابل تجدیدنظرخواهی در دادگاه تجدیدنظر استان تهران می باشد.

مرجع صالح به رسیدگی به دعوای ابطال ثبت علامت تجاری یا برند 

به موجب مواد 41 و 59 قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری رسیدگی به اختلافات ناشی از اجراء این قانون و آئین نامه اجرایی آن در صلاحیت شعبه با شعب خاصی از دادگاههای عمومی تهران است. که در حال حاضر شعبه سوم حقوقی مجتمع قضایی شهید بهشتی به این دعاوی رسیدگی می نماید. که تجدید نظرخواهی از آراء و نحوه رسیدگی ، تابع مقررات آئین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی است.

که در صورت ارجاع به سایر شعبات قرار عدم صلاحیت توسط مرجع رسیدگی کننده صادر می شود.

خدمات تخصصی موسسه حقوقی آبان 

النهایه با عنایت به حجم و پیچیدگی دعاوی حقوقی ، صرف مطالعه مطالب تقدیمی راهگشای حل مشکلات حقوقی اصحاب دعوا نمی باشد. لذا در جهت تسهیل اقدامات حقوقی و ممانعت از تضییع حقوق ، بهره مندی از خدمات وکیل متخصص برحسب نوع دعوا ، امری لازم و غیر قابل اجتناب است.

بر همین اساس موسسه حقوقی آبان با بهره مندی از وکلای متخصص در هر بخش ، آمادگی کامل خود را جهت ارائه جامع ترین خدمات حقوقی اعلام می نماید.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up