ابطال سند عادی به علت جعل

ابطال سند عادی به علت جعل

پرسش

 در دعوای خلع ید که در سال ۱۳۸۲ مطرح بوده ،خوانده سند مالکیت عادی ابراز کرده است .

 خواهان نسبت به آن سند، ادعای جعل کرده و دادگاه نیز قرار رسیدگی به اصالت سند را صادر و بعد از احراز اصالت آن بر همین اساس حکم بر بی حقی خواهان نیز صادر کرده است در حال حاضر خواهان سابق دعوای دیگری را به خواسته ابطال همان سند عادی به علت جعل طرح کرده است. آیا این دعوا قابل رسیدگی است؟

تصمیم دادگاه در چه قالبی خواهدبود؟

نظر کمیسیون نشست قضائی مدنی

با توجه به مقررات ماده ۲۱۹ و بعد قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی دعوای جعلیت سند ضمن دعوای خلع ید مورد رسیدگی دادگاه واقع شده و دادگاه با احراز صحت و اصالت سند عادی مبایعه نامه، تصرفات خوانده را ناشی از مالکیت به موجب سند عادی مورد ادعای جعل دانسته و با غیر ثابت تشخیص دادن دعوای جعلیت دعوای خلع ید را رد کرده است. از آنجایی که دادگاه با رسیدگی به صحت و اعتبار سند قبلاً در ماهیت ادعا وارده شده و حکم صادر کرده دعوای ابطال سند به جهت ادعای مجمول بودن آن مسموع نخواهد بود.

بدیهی است چنانچه دعوای ابطال سند به علل و اسباب دیگری غیر از جعلیت سند اقامه شود ،دادگاه مکلف به رسیدگی خواهد بود با این ترتیب نظر اقلیت مورد تایید است

خدمات تخصصی موسسه حقوقی آبان 

النهایه با عنایت به حجم و پیچیدگی دعاوی حقوقی ، صرف مطالعه مطالب تقدیمی راهگشای حل مشکلات حقوقی اصحاب دعوا نمی باشد. لذا در جهت تسهیل اقدامات حقوقی و ممانعت از تضییع حقوق ، بهره مندی از خدمات وکیل متخصص برحسب نوع دعوا ، امری لازم و غیر قابل اجتناب است.

بر همین اساس موسسه حقوقی آبان با بهره مندی از وکلای متخصص در هر بخش ، آمادگی کامل خود را جهت ارائه جامع ترین خدمات حقوقی اعلام می نماید.

مقالات مرتبط

4 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سلام سند رسمی قطعه زمینی به نام پدر من است ولیکن متصرف ملک قولنامه منتسب از پدر من دارد و ادعا می‌کند که از پدر بنده خریداری کرده است که البته بیع نامه جعل می‌باشد. در جلسه رسیدگی بنده سند رسمی به دادگاه ارایه کردم که البته استعلام هم دادگاه از اداره ثبت گرفت و مشخص شد که ملک هنوز به نام پدر من می‌باشد ولیکن خوانده در دادگاه قولنامه منتسب به پدر من را ارایه کرد و ادعا کرد که زمین را از پدر من خریداری کرده است. طبق اطلاعاتی که من داشتم فکر می‌کردم که صرف داشتن سند رسمی حکم خلع ید داده می‌شود به همین خاطر تقاضای کارشناسی قولنامه خوانده را نکردم. آیا قاضی باید حکم به خلع ید خوانده بدهد؟

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up