شکایت از دندانپزشک

شکایت از دندانپزشک

شکایت از دندانپزشک به جهت درمان ناقص و آسیب به بیمار توسط بیمار و مراجعه کننده به دندانپزشک امکان پذیر است ؛ چنانچه دندانپزشک در انجام هر یک از خدمات درمانی و زیبایی به دلایل مختلف دچار قصور یا اشتباه شود،در نتیجه بیمار آسیب ببیند یا درمان او انجام نشود ، در قبال رفتار و اعمال انجام شده مسئول است و بیمار می تواند با تنظیم شکایت و طی کردن روال قانونی از او شکایت کند. قصور پزشکی در دندانپزشکی به طور کلی عدم انجام وظیفه قانونی و عدم رعایت استانداردهای درمانی ، مراقبتی و پزشکی مورد تایید سازمان نظام پزشکی که دندانپزشک مکلف به انجام و رعایت آن ها است را در بر می گیرد.

شرایط شکایت از دندانپزشک

دندان پزشکان نیز مانند سایر پزشکان به موجب ماده 495 قانون مجازات اسلامی در صورتی مسئولیت جزایی و حقوقی دارند که در انجام درمان مرتکب بی مبالاتی، بی احتیاطی، عدم مهارت و عدم رعایت نظامات دولتی شده باشند . به عبارت دیگر اگر نتایج  درمانی که به وسیله دندانپزشک برای متقاضی انجام شده است‌، بر خلاف چیزی باشد که بیمار خواستار آن بوده یا قبلاً بر اساس آن توافق شده و پزشک استانداردهای قانونی را رعایت نکرده باشد ، در صورت اثبات این امر از نظر قانونی دندانپزشک مقصر محسوب شده و طبق قانون مجازات داشته و مکلف به جبران خسارت و پرداخت دیه می باشد .

نحوه شکایت از دندانپزشک 

شکایت از دندانپزشک از دو طریق امکان پذیر است :

  • شکایت از دندانپزشک در سازمان نظام پزشکی

در صورت وقوع هر نوع تخلفی از سوی دندان پزشکان ، بیمار می تواند با مراجعه به سازمان نظام پزشکی و با ارائه مدارک و توضیحات خود و بیان نوع تخلف از دندان پزشک مربوطه شکایت کند . مرجع رسیدگی به شکایت بیماران در این سازمان هیئت بدوی انتظامی می باشد .پس از ثبت شکایت و تشکیل پرونده موضوع شکایت به یکی از هیاتهای بدوی انتظامی ارجاع می شود . هیئت مذکور ابتدا موضوع شکایت را به کمیسیون پزشکی ارجاع می دهد تا در خصوص وظایف پزشک و نحوه درمان و اقدامات انجام شده اعلام نظر کنند .

در صورتی که کمیسیون پزشکی بعد از بررسی پرونده شکایت ، پروسه درمان و یا اقدامات صورت گرفته در خصوص دندانپزشکی پزشک را مقصر بدانند در این خصوص اعلام نظر می کنند . هیئت های بدوی انتظامی با ابلاغ موضوع شکایت به دندانپزشک از او برای ارائه توضیحات و دفاع در قبال شکایت مطروحه دعوت می نماید .سپس با جمع بندی توضیحات ارائه شده و نظر کارشناسی کمیسیون پزشکی اقدام به صدور رای محکومیت انتظامی یا برائت می نماید . مجازات های انتظامی مثل تعلیق پروانه پزشکی یا ابطال آن را مورد حکم قرار دهد .  البته باید متذکر شد رای صادره از هیات های بدوی قابل اعتراض  در هیات تجدیدنظر انتظامی می باشد .

  • شکایت از دندانپزشک در دادسرا و دادگاه 

در صورتی که بیمار قصد مطالبه دیه و یا خسارت از پزشک و جراح زیبایی را داشته باشد باید اقدام به طرح شکایت از دندانپزشک در دادسرا عمومی و انقلاب بنماید . طرح شکایت از دندانپزشکان مانند سایر پزشکان باید یا توسط وکلای متخصص این حوزه انجام شود و یا از طریق دفاتر خدمات قضایی اقدام به ثبت شکایت کرد .شکایت از پزشکان در تهران به دادسرای ویژه جرام پزشکی و در سایر شهرها به دادسرای عمومی و انقلاب شهر مربوطه و در صورت عدم تشکیل دادسرا در شهری و وجود دادگاه بخش به دادگاه عمومی بخش مربوطه ارجاع می شود . و بعد تشکیل پرونده و بررسی موضوع شکایت و تحقیقات قاضی پرونده را برای تعیین اینکه آیا اقدامات پزشک مربوطه در حیطه قانونی انجام شده و در انجام وظایف مرتکب قصوری شده است یا نه به کمیسیون پزشکی ارجاع می دهد .

مصادیق و علل شکایت از دندانپزشکان 

  • شکستگی فک در حین درمان
  • به علت بی حسی فک ناشی از درمان
  • به علت باز شدن سینوس در حین درمان
  • وارد شدن دندان به سینوس
  • آبسه و عفونت فک ناشی از درمان
  • اشتباهی کشیدن دندان
  • عدم تهیه کلیشه رادیوگرافی قبل از کار
  • خونریزی بعد از جراحی
  • صدمه به دندان مجاور
  • شکستن توبروزیته
  • شکستن ایمپلنت .

 شکایت از دندانپزشک به جهت کامپوزیت

شکایت از دندانپزشکی به جهت انجام کامپوزیت معیوب و ناقص هم مثل بقیه شکایات پزشکی می باشد. کسانی که از دندانپزشکان کامپوزیت به دلیل عمل نکردن به تعهدات و انجام ندادن درسته روال کار شاکی باشند می توانند برای طرح شکایت به سازمان نظام پزشکی و دادسرای عمومی و انقلاب مراجعه کنند.

برای طرح شکایت از دندانپزشکی برای کامپوزیت به دلیل عدم انجام تعهدات و توافق فی ما بین مریض و پزشک بهتر است در سازمان نظام پزشکی انجام شود. برای طرح شکایت از دندانپزشک به جهت انجام کامپوزیت، بیمار پس از مراجعه به سازمان نظام پزشکی باید اقدام به تنظیم شکایت کرده و علت شکایت و شرح درمان های انجام شده توسط پزشک معالج و عوارض ایجاد شده برای بیمار را در شکایت نامه درج نماید.

پس از طرح شکایت از دندانپزشک ، پرونده ای نسبت به موضوع شکایت در سازمان نظام پزشکی گشوده می شود سپس مسئول مربوطه از گروه کارشناسان  تقاضای انجام کارشناسی و معاینه بر روی دندانهای بیمار و تایید یا عدم تایید اظهارات اعلام شده در شکایت نامه را می کند.در ادامه کارشناسان سازمان نظام پزشکی پس از بررسی پرونده، مصاحبه با بیمار و ملاقات با دندانپزشک مربوطه از او تقاضای تنظیم لایحه دفاعیه می کنند.در نهایت پس از جمع بندی مطالب حاصل از جلسات در صورت مقصر بودن پزشک و عدم رضایت بیمار، با نظر کارشناسی میزان خسارت وارد شده تعیین شده و با اعلام کیفرخواست و  صدور رای، پرونده جهت پیگیری به اجرای احکام ارسال می شود.

 باید متذکر شد که اگر شکایت بیمار بر اساس موازین قانونی استوار نباشد یا ادعای بی موردی مطرح شده باشد و کارشناسان تشخیص دهند که دندانپزشک طبق مقررات و استانداردهای قانونی و کتب مرجع اقدام کرده باشد و در این صورت تقصیری بر عهده پزشک نیست در این صورت دادستان قرار منع تعقیب برای دندانپزشک مورد نظر را صادر می کند.

معافیت دندانپزشک از تعقیب و مجازات 

در صورت که دندانپزشک از بیمار برائت تحصیل کرده باشد و در انجام اقدامات درمانی دندانپزشکی مرتکب تقصیری نشده باشد شکایت و تعقیب دندانپزشک به جهت قواعد مسئولیت مدنی و مقررات قانونی از جمله ماده 495 و تبصره آن ممکن نخواهد بود ، در واقع در صورت طرح شکایت در این شرایط منجر به قرار منع تعقیب خواهد شد .

خدمات تخصصی موسسه حقوقی آبان 

النهایه با عنایت به حجم و پیچیدگی دعاوی حقوقی ، صرف مطالعه مطالب تقدیمی راهگشای حل مشکلات حقوقی اصحاب دعوا نمی باشد. لذا در جهت تسهیل اقدامات حقوقی و ممانعت از تضییع حقوق ، بهره مندی از خدمات وکیل متخصص برحسب نوع دعوا ، امری لازم و غیر قابل اجتناب است.

بر همین اساس موسسه حقوقی آبان با بهره مندی از وکلای متخصص در هر بخش ، آمادگی کامل خود را جهت ارائه جامع ترین خدمات حقوقی اعلام می نماید.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up