جرم کلاهبرداری جرمی است که در آن مجرم با توسل به وسایل متقلبانه اقدام به فریب مالباخته نموده و بدین وسیله اقدام به بردن مال دیگری جهت اخذ سود برای خود یا شخص ثالث می نماید.که وجه تمایز بارز این جرم نسبت به سایر جرائم علیه اموال همچون انتقال مال غیر و خیانت در امانت ، این است که مال باخته با فریب صورت گرفته از سوی کلاهبردار، اقدام به پرداخت یا تحویل مال خود به مجرم اقدام می نماید. که ممکن است با انجام اعمال مجرمانه ای همچون جعل و استفاده از سند مجعول صورت می پذیرد.
لازم به توضیح است، علیرغم تصور عموم مردم صرف دروغ گفتن کفایت لازم جهت تجمیع عناصر جرم کلاهبرداری نبوده و احراز وقوع عملیات متقلبانه و فریب مالباخته و بردن متعاقب مال شرط ضروری و لازم جهت تحقق جرم کلاهبرداری است.
شرایط تحقق جرم کلاهبرداری (عناصر قانونی جرم کلاهبرداری)
- عنصرقانونی:
ماده 1 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا و اختلاس و کلاهبرداری مصوب 1367/09/15 عنصر قانونی جرم کلاهبرداری از سوی قانونگذار است.
- عنصر روانی:
عنصر روانی شامل سوء نیت عام و سوء نیت خاص می باشد. سوء نیت عام عبارت است از قصد توسل به وسایل متقلبانه و سوء نیت خاص به معنای قصد بردن مال غیر می باشد
- عنصرمادی:
تحصیل وجوه و یا اموال یا اسناد یا حوالجات یا قبوض یا مفاصا حساب و امثال آنها از سوی کلاهبرداری، با توسل به وسایل متقلبانه ناشی از فریب مجنی علیه
شرایط طرح شکایت جرم کلاهبرداری (نحوه دفاع در خصوص شکایت کلاهبرداری)
جهت طرح شکایت کلاهبرداری و اثبات وقوع جرم کلاهبرداری ، جمع شدن شرایط مذکور در بند فوق حائز اهمیت اساسی است . بر همین اساس در فرض عدم تحقق هر یک از شرایط مذکور ممکن است موضوع از شمول عنوان کلاهبرداری خارج و مشمول عنوان کیفری دیگر و یا فاقد وصف مجرمانه باشد. فلذا با توجه به پیچیدگی های روزافزون موضوعات مراودات مالی و حقوقی اشخاص احراز وجود وصف کیفری امری تخصصی و فنی است.
مضافا صرف دروغ گفتن شخص ملاک تحقق جرم کلاهبرداری نمی باشد و علیرغم ظاهر ساده شرایط سه گانه تحقق جرم کلاهبرداری، احراز تحقق شرایط جرم کلاهبرداری براساس هر مورد حقوقی بسیار پیچیده و چه بسا به علت عدم اشراف قانونی لازم و یا عدم دفاع مناسب از سوی شاکی یا متهم چه بسا عملی فاقد یا واجد وصف کیفری کلاهبرداری شده و موجبات تضییع حقوق و خسارات غیرقابل جبران و در مظان طرح شکایت کیفری افترای مالباخته نیزگردد.
ماده قانونی جرم کلاهبرداری و مجازات آن
قانونگذار در ماده 1 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا ، اختلاس و کلاهبرداری مصوب 15/09/1367 به جرم انگاری بزه کلاهبرداری و بیان عناصر قانونی آن پرداخت است.که به عنوان مبنای قانونی ملاک عمل مراجع قضایی قرار می گیرد.
در این ماده آمده است. ((هرکس از راه حیله و تقلب مردم را به وجود شرکتها، وزراتخانه ها،کارخانجات، موسسات موهوم یا به داشتن اموال و اختیارات واهی فریب دهد و به امور غیرواقع امیدوار نماید یا ازحوادث و پیش امدهای غیرواقع بترساند و یا اسم و یا عنوان مجعول اختیار کند و به یکی از وسایل مذکور و یا وسایل تقلبی دیگر وجوه و یا اموال یا اسناد یا حوالجات یا قبوض یا مفاصا حساب و امثال آن ها تحصیل کرده و از این راه مال دیگری را ببرد کلاهبردار محسوب و علاوه بر رد اصل مال به صاحبش، به حبس از یک تا هفت سال و پرداخت جزای نقدی معادل مالی که اخذ کرده است محکوم می شود.
در صورتی که شخص مرتکب برخلاف واقع عنوان یا سمت ماموریت از طرف سازمان ها و موسسات دولتی یا وابسته به دولت یا شرکت های دولتی یا شوراها یا شهرداری ها یا نهادهای انقلابی و به طور کلی قوای سه گانه و همچنین نیروهای مسلح و نهادها و موسسات مامور به خدمت عمومی اتخاذ کرده یا این که جرم با استفاده از تبلیغ عامه از طریق وسائل ارتباط جمعی از قبیل رادیو، تلویزیون، روزنامه و مجله یا نطق در مجامع و یا انتشارآگهی های چاپی یا خطی صورت گرفته باشد با مرتکب ازکارکنان دولت یا موسسات و سازمان های دولتی یا وابسته به دولت یا شهرداری ها یا نهادهای انقلابی و یا بطور کلی از قوای سه گانه و همچنین نیروهای مسلح و مامورین به خدمت عمومی باشد، علاوه بر رد اصل مال به صاحبش به حبس از 2 تا 10 سال و انفصال ابد از خدمات دولتی و پرداخت جزای نقدی معادل مالی که اخذ کرده است محکوم می شود.
مصادیق جرم کلاهبرداری (جرائم در حکم کلاهبرداری)
جهت تحقق جرم کلاهبرداری تحقق شرایط سه گانه اعلامی صدرالذکر امری ضروری است. از طرف دیگر برخی از جرائم علیرغم تشابه آنها با جرم کلاهبرداری، فاقد تمامی عناصر قانونی جهت تحقق جرم کلاهبرداری هستند. ولی به علت شدت اثرات وارده آنها به حقوق اشخاص و جامعه، قانونگذار با جرم انگاری آنها به موجب مقررات مختلف قانونی، صرفا درخصوص مجازات آنها اقدام به تسری مجازات کلاهبرداری به آنها نموده است و در خصوص شرایط تحقق هر یک رجوع به قانون مربوط به هر یک امری ضروری است،که مصادیق مبتلابه آنها عبارتند از:
- انتقال مال غیر به اشخاص ثالث و یا اطلاع انتقال گیرنده از متعلق به غیر بودن مال موضوع قرارداد در زمان انتقال
- تبانی برای بردن مال غیر
- معرفی مال غیر به عوض مال خود به دستگاههای حاکمیتی و انجام عملیات اجرائی نسبت به آنها
- تقاضای ثبت ملک از سوی امین به اداره ثبت اسناد و املاک بنام خود
- تقویم متقلبانه سهم الشرکه از سوی شرکای شرکت به میزان بیشتر از ارزش واقعی معاملاتی مال تعرفه شده
- خیانت یا تبانی متصرف ملک برای ثبت ملک بنام شخص ثالث و یا متصرف قلمداد نمودن خود جهت ثبت ملک بنام خود
- اظهار خلاف واقع موسسین و یا مدیران شرکت تجاری با مسئولیت محدود، تضامنی، نسبی در خصوص تودیع و پرداخت تمامی سهم الشرکه غیر نقدی در اوراق و اسناد مالی مربوطه جهت ثبت شرکت های مذکور.
- جعل عنوان نمایندگی بیمه
- انجام تقاضای ثبت ملک از سوی وارث علیرغم علم و اطلاع وارث به انتقال ملک از سوی مورث خود به شخص ثالث و یا سلب مالکیت مورث
- فروش ارز دولتی در بازار آزاد
- اقدام شخص جهت انتقال طلب خود به شخص ثالث و متعاقبا اخذ آن از مدیون سابق خود یا انتقال مجدد طلب واگذار شده به غیر.
آیا جرم کلاهبرداری از جرایم قابل گذشت است؟
جرم کلاهبرداری از جمله جرایم غیر قابل گذشت است. با تصویب قانون کاهش مجازات حبس تعزیری و اصلاحیه ماده 104 قانون مجازات اسلامی مصوب 1399، جرم کلاهبرداری در صورتی که حد نصاب موضوع آن 100 میلیون یا کمتر بود ، در دایره شمول جرایم قابل گذشت محسوب میشد ، اما باتوجه به اصلاح قانون فوق ، در مورخه1403/03/17 و به موجب ماده واحده قانون اصلاح ماده 104 قانون مجازات اسلامی،از تاریخ فوق جرم کلاهبرداری مجددا غیر قابل گذشت می باشد.
مجازات جرم کلاهبرداری تا حد نصاب مالی 100 میلیون تومان چیست؟
در فرضی که جرم کلاهبرداری مشمول تا حد نصاب مالی 100 میلیون تومان باشد،با توجه به قرار گرفتن آن در زمره جرائم قابل گذشت و با عنایت به تبصره ماده 104 اصلاحی قانون مجازات اسلامی که مقرر می دارد،که اگرجرائمی قابل گذشت باشد و مجازات حبس آن در زمره جرائم درجه 4 تا 8 باشد میزان حبس به نصف تقلیل می یابد،پس بنابراین مجازات حبس 1 تا 7 سال مقرره در ماده 1 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا و اختلاس وکلاهبرداری به 6 ماه تا حداکثر سه سال و نیم کاهش خواهد یافت.
نکات کاربردی:
جرائم درحکم کلاهبرداری از شمول جرائم قابل گذشت خارج می باشند، توضیح اینکه حد نصاب تا 100میلیون تومان اعلامی در مقرره مذکور صرفا مشمول جرائم انتقال مال غیر و کلاهبرداری است و در خصوص سایر جرائم در حکم کلاهبرداری و جرائمی که مجازات جرم کلاهبرداری مشمول آنها می گردد، خارج است. فلذا در صورت وقوع هر یک از مصادیق جرائم در حکم کلاهبرداری که در بندهای مذکور به آنها اشاره شد، با هر حدنصابی جز جرائم قابل گذشت محسوب می گردند.
تاثیر رضایت شاکی بر جنبه عمومی جرم کلاهبرداری
با توجه به اینکه جرم کلاهبرداری از جمله جرایم غیر قابل گذشت می باشد،گذشت شاکی تاثیری در جنبه عمومی جرم نداشته و پرونده توسط دادستان کماکان پیگیری می شود و نهایتا به مانند تمامی جرائم غیرقابل گذشت منتج به برائت یا محکومیت متهم خواهد شد و در فرض اعلام رضایت از سوی شاکی، امکان تخفیف مجازات از سوی دادگاه می تواند حاصل شود.
لازم به ذکر است، حتی با فرض اعلام رضایت شاکی و اختیارات قانونی، دادگاه صرفا می تواند بین 1 تا 7 سال حبس مقرره قانونی اقدام به صدور حکم حبس نماید و نهایتا رای به حداقل یکسال حبس دهد و از صدور حکم به کمتر از یکسال حبس یا تبدیل آن به جزای نقدی ممنوع است.
آیا جرم کلاهبرداری قابل تعلیق است؟
تعلیق مجازات به معنای متوقف کردن اجرای مجازات نسبت به شخصی است که به مجازات های تعزیری درجه سه تا هشت محکوم شده است.
که به موجب ماده 46 قانون مجازات اسلامی، دادگاه در خصوص جرائم اعلامی درجه سه تا هشت می تواند با فرض وجود شرایط تعلیق مجازات اجرای تمام یا قسمتی از مجازات را برای یک تا پنج سال معلق نماید. که با گذشت مهلت های اعلامی و عدم وقوع جرم محکومیت کیفری از سابقه کیفری متهم از بین رفته و زائل می گردد.
در خصوص جرم کلاهبرداری با عنایت به بند ب ماده 109 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392، این جرم در شمول جرائم اقتصادی قرار گرفته است که بموجب بند ج ماده 47 قانون اعلامی،اجرای مجازات جرائم اقتصادی از جمله بزه کلاهبرداری تا حد نصاب 100 میلیون ریال( ده میلیون تومان) را قابل تعلیق دانسته است و قانونگذار نسبت به کلاهبرداری های بیش از 100 میلیون ریال قائل به عدم شمول قابلیت تعلیق مجازات در آنها شده است.
تفاوت جرم كلاهبرداری و خيانت در امانت
- عنصر نتيجه است
- در كلاهبرداري انتفاع مجرم يا شخص ديگر ضروري است
- در جرم خيانت در امانت چنين شرطي ضروري نيست
- اميني كه مال مورد امانت را عمدا تلف كند مرتكب جرم خيانت در امانت ميشود هر چند كه خود انتفاعي از اين كار نبرد !
خيانت در امانت عين جرم كلاهبرداري و انتقال مال غير جرمي غير قابل گذشت است ( يعني جنبه عمومي جرم بر جنبه خصوصي جرم غلبه دارد )
خيانت در امانت جز تعزير منصوص شرعي نبوده ! از جرايم احصا شده در مواد ١٠٩ تبصره ماده ٣٦ نيست
در نتيجه
- خيانت در امانت مشمول مرور زمان ميشود
- تعزير منصوص شرعي يعني تعزيري كه در شرع اسلام براي يك عمل معين ( نوع ، و مقدار كيفر ) تعيين كرده
رأی وحدت رویه شماره ۸۳۸ با موضوع میزان جزای نقدی شرکای جرم کلاهبرداری
نظر به اینکه مقنن به موجب ماده یک قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداری مصوب ۱۳۶۷ با بیان عبارت «پرداخت جزای نقدی معادل مالی که اخذ کرده است» کیفر مرتکب واحد جرم کلاهبرداری را تعیین نموده است و از طرف دیگر در ماده ۱۲۵ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲/۲/۱ مجازات شریک جرم را مجازات فاعل مستقل قرار داده است؛ لذا با توجه به لزوم تفسیر مضیق قوانین کیفری، چنانچه کلاهبرداری با مشارکت دو یا چند نفر انجام شده باشد، جزای نقدی هر یک از شرکای جرم به میزان سهم او از مال اخذ شده تعیین خواهد شد و صدور حکم بر محکومیت هر یک از شرکا به پرداخت جزای نقدی معادل کل مبلغ مورد کلاهبرداری، تعیین مجازات بیش از میزان مقرر قانونی خواهد بود و در مواردی که سهم هر یک از شرکا دقیقاً معلوم نباشد، میزان جزای نقدی به صورت مساوی بین آنان تعیین میگردد. بنا به مراتب، رأی شعبه ۳۱ دادگاه تجدید نظر استان فارس تا حدی که با این نظر انطباق دارد با اکثریت آراء صحیح و قانونی تشخیص داده میشود. این رأی طبق ماده ۴۷۱ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ با اصلاحات و الحاقات بعدی، در موارد مشابه برای شعب دیوان عالی کشور، دادگاهها و سایر مراجع اعم از قضایی و غیر آن لازم الاتباع است.
نمونه شکواییه کلاهبرداری (نحوه تنظیم شکواییه کلاهبرداری)
مشخصات طرفین | |||
شاکی |
(نام و مشخصات شاکی) |
||
مشتکی عنه |
(نام و مشخصات مشتکی عنه) |
||
وکیل یا نماینده قانونی : | …….. (در صورت داشتن وکیل ، نام و نام خانوادگی نوشته می شود) | ||
موضوع : |
کلاهبرداری |
||
دلایل و منضمات |
1 – کپی مصدق شناسنامه 2 – کپی مصدق کارت ملی 3 – شاهدین 4- سایر دلائل و مدارک …. |
||
شرح دادخواست : باسلام ، احتراما به استحضار می رساند : با توجه به اینکه فرزندم به نام ….. به اتهام انتقال مال غیر در زندان بوده و محکوم به حبس گردیده، در مورخه….. مشتکی عنه عنوان داشته که چون آشنا دارد، می تواند فرزندم را از زندان آزاد نماید و برای اثبات این امر، کارت سازمانی جعلی خود را نیز به اینجانب نشان داده است؛ همچنین، نامبرده، طی سه مرحله، جمعا مبلغ ….. ریال از بنده اخذ نموده، ولی تا حال حاضر، اقدامی نسبت به آزادی فرزندم ننموده و با حیله و فریب از من کلاهبرداری نموده است. لذا علیه ایشان شاکی بوده و تقاضای رسیدگی و پیگرد قانونی وی را خواستارم . با تشکر و تجدید احترام
|
52 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
درود
بنده از یک نفر متهم به کلاهبرداری شدم مبلغی که بهشون برگردوندم حدود بیست میلیون که رضایت شاکی گرفتم ولی دادگاه انقلاب بوده حالا فرستادن دادگاه کیفری میخواستم بدونم که تکلیف من چی میشه یعنی ممکن بنده بین ۶ ماه تا ۳ و نیم سال برم حبس ؟
بعد هم اینکه بنده سو سابقه کیفری ندارم
با سلام
با توجه به توضیحات شما ، علی رغم ابهامات موجود در آن با اخذ رضایت ، دادگاه می تواند نسبت به صدور حکم به حداقل مجازات حبس اقدام نماید.جهت ارائه مشاوره دقیق تر در صورت تمایل با دفتر موسسه تماس حاصل فرمایید.
سلام آیا سرمایه گذاری در شرکت fsbکار درستی است یاخیر من چند روزی است که به اصرار یکی ازدوستان برای سرمایه گذاری در این شرکت وسوسه شدهام آیا سرمایه گذاری بکنم یا خیر؟ ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام با توجه به گستردگی فیشینگ و شرکتهای مشابه که نهایتا منجر به کلاهبرداری و… شده سرمایه گذاری توصیه نمیشه
با سلام. وقتی شخصی دفتر کار خود را به شخص دیگری بدونه داشتن مدارک شناسایی آن فرد به او بصورت ساعتی اجاره دهد و آن شخص در آن دفتر کلاهبرداری انجام دهد و برود ایا تکلیف شخص متضرر چه میشود؟
سلام کلاهبرداری دارای شرایطی است و عمل ایشان در صورت اثبات آگاهی و کمک به شخص کلاهبردار معاونت در کلاهبرداری است
از من کلاهبرداری شد مجرم هم دستگیر هم دادگاهی و هم رای صادر شده ولی برای رد مال اقدامی صورت نگرفته
میخواستم بدونم چطوری باید پیگیری کنم؟
سلام در جرم کلاهبرداری رد مال وجود دارد از طریق اجرای احکام کیفری پیگیری کنید .
با سلام و احترام
یه آقایی از موقعیت بد زندگی و فقیر حال و سادگی بنده سوءاستفاده کرد و با مبلغ کمی یه بار پوشاک قاچاق رو به اسمم زد و الان من ۱۵ماه است که در زندان بسر میبرم و مبلغ جریمه شده یک میلیارد و پانصد و چهل و دو میلیون تومان،که من جریمه رو تو تعزیرات تبدیل به حبس کردم شده ۱۶سال،الان میخواهم شکایت کنم به عنوان کلاهبرداری
خواهشا راهنمایی کنید ممنون،????
با سلام
با توجه به اینکه اطلاعات تقدیمی شما ناقص است ، لطفا مستندات خود را جمع آوری نموده و به دفتر موسسه حقوقی آبان ارسال فرمایید تا مدارک بررسی شود و راه کاری به شما ارائه دهیم
سلام وقت بخیر من از ی گروه تلگرامی خواستم کار در منزل بگیرم طرف گفت شیش میلیون باید به حساب من بزنی تا کار در منزل بفرستم وقتی من اعتماد کردم و ریختم دیگه به من جواب نداد الان من باید چیکار کنم
با سلام
از طریق مراجع قضایی دادخواست استرداد وجه ، نسبت به شخصی که مبلغ فوق به حساب ایشان واریز شده ،مطرح نمایید .
سلام
خانمی هستم که دو سال پیش ۱۸ ملیون به آقایی دادم که ادعا میکرد در ترکیه در کار اجاره املاک است و قرار شد به اسم من خانه ای در ترکیه بگیرد و به مسافران اجاره دهد و هرماه سود این اجاره ها رو به حساب من واریز کند ، ایشون در قرار دادی که دست نوشته و امضا شده است نوشتند که ۱۵ملیون بنده دادم و برای آن سفته هم دریافت کردم (۳ ملیون رو چند روز بعد واریز کردم بدون دریافت سفته)که بر حسب درآمد هر ماه مقدار ۴ میلیون و یا ۵ ملیون به حساب من واریز کند و سپس زیر قرار داد را هردو امضا کرده و انگشت زدیم.
ولی الان دو سال گذشته و نه از سود این پول خبری شده و نه از خود پول .
بارها هم با شماره های مختلف تماس گرفته که بزودی خواهم داد ولی خبری نیست
آیا من شکایت کنم میتوانم به جایی برسم یا مدارک و شواهد بیشتری بجز دست نوشته و سفته ۱۵ ملیون لازمه؟؟؟
با تشکر
سلام بله می توانید نسبت به سفته ها اقدام کنید و مبلغ سفته را مطالبه کنید .
ببخشید خواستم بپرسم چجوری باید متوجه شد سایت بازار معاملات طلای آنلاین کلاهبرداریه یا نه؟
میتوانید از طریق پلیس فتا موضوع را پیگیری کنید
باسلام بنده راننده کامیون هستم که متاسفانه ازطریق… وسایر سایتها باخبرشدیم که نمایندگی ایران خودرو دیزل… بامدیریت آقای… ازطریق سبدعاملیت به نام مدیریت نمایندگی مذکوراقدام به فروش محصولات ایران خودرودیزل میکندکه همگی ما باتوجه به سردر وکدنمایندگی ایران خودرو دیزل اقدام به خرید کردیم که حدودا ۴۵نفرهستیم وهرکدام مبالغی ازدومیلیاروپانصدمیلیون تومان تاچهارمیلیا ردتومان رابه حساب شخصی ایشون واریزکردیم وایشون درقبال این واریزی اقرارنامه محضری به تاریخ دوماه برای تحویل کامیون به تک تک مادادن وازتاریخ تحویل تاکنون بیش ازدوماه گذشته که تاحالا نخبری ازماشین هست ونه پول که بعد ازتحقیقات ازکارخانه ایران خودرو مشخص شد که آقای بردبار هیچ مبلغی به حساب کارخانه واریز نکرده وبرای منافع شخصی خودشون استفاده کردن با پیگیری این موضوع وتجمع این افراد جلودادستان شهرسنندج وباخبر شدن دادستان محترم سریعا دستورجلب ایشان صادرشد وکمتر ازیک ساعت دستگیرشد وبه حضوردادستان معرفی شد که متآسفانه آقای دادستان فرصت ۳ماه دیگر رابه این کلاه برداردادن وایشون راآزادکردن حالا نمیانیم که به کی وکجاپناه ببریم
فعلا اقدام قانونی دیگری متصور نیست و پس از گذشت زمان مذکور درصورتیکه به حقوق خود نرسیدید امکان پیگیری شکایت وجود دارد در این مدت میتواند از طریق دادستانی جهت ممنوع الخروج نمودن ایشان و اخذ تأمین مناسب درخواست خود را ثبت نمایید.
حدود یک ماه پیش یه نفر به همسرم گفت میتونه برای دخترام کار دولتی جور کنه ودر ابتدا عکس کارت ملی وشناسنامه هر دو دخترم رو به همراه عکس شناسنامه من و همسرم و بعد هم شماره ملی همسرم رو خواست به گفته خودش برای تحقیقات بعد از دوهفته هم گفتن برای هر کدام از دخترهای ۵ میلیون و صد تومن پول درخواست کرد و ماهم واریز کردیم گفت برای باطل کردن تمبر این پول نیاز هست حالا باگذشت یک ماه نه از کار خبری هست وهر بار تماس میگیریم با عناوین مختلف مارو سر میدواند حالا نگرانم از دخترانم عکس پرسنلی هم خواستن که فرستادیم میخوام بدونم ایا با این مدارک برای دخترام مشکلی پیش میاد ایا میتونن کاری کنن و دخترام به دردسر بیوفتن ممنون از وقتی که برای خواندن متن گذاشتین
ابتدا از کلانتری یک صورت جلسه تنظیم کنید که در تاریخ فلان مدارک را در اختیار چنین شخصی قرار دادهاید.
سلام همسرم ب جرم کلاهبرداری ۲ ماه بازداشت موقت براش زدن، تا تحقیقات تموم بشه، با وثیقه میشه آوردش بیرون، و اینکه وثیقه باید چقد باشه؟
با مقام قضایی رایزنی کتید اصولا از بازداشت موقت عدول نمیکند مگر تمدید نکند پس از بازداشت موقت امکان تودیع وثیقه وجود دارد .
بنده ماشینی رو به نمایندگی خودروساز فروختم که از من و حدود ۵۰ نفر دیگه کلاهبرداری شده. متهم چک پدرشون رو امضا و پر کرده و تحویل بنده داده. در پرونده ۲ ضامن با جواز کسب هستن. متهم فراریه و ضامنها هم دسترسی بهش ندارن. ضمانت ضامنها رو اجرا گذاشتن. حکم متهم ۱۰۲ میلیون به حساب دولت و عودت ماشین هستش و یک سال حبس برای متهم. میخواستم ببینم امکانش هست که ضامن هارو جلب کرد یا خیر؟ و اگر امکانش هست راهش چیه؟ مبلغ ۱۰۲ میلیون رو ضامنها باید بدن؟ و اگر توی حسابشون نباشه چی؟ میشه از این طریق جلبشون کرد یا خیر؟
سلام بله میتوانید با توجه به اینکه در پرونده اشخاصی ضامن شده اند ضامنین یا باید متهم را حاضر کنند یا در حدود ضمانت خود مسئول هستند